МУ-Плевен откри 40-та юбилейна учебна година
МУ-Плевен откри 40-та юбилейна учебна година / archive.dariknews

На специална церемония, която се състоя на 8 септември 2014 г. в зала "Магнум" във Втора клинична база на Медицинския университет в Плевен, беше открита 40-та - юбилейна учебна година 2014-2015 във висшето училище.

Проф. Мария Александрова, зам.-ректор по учебната дейност, представи отличителните характеристики на висшето училище, които го определят като пионер - уникален и единствен за страната.

Проф. д-р Славчо Томов, ректор на МУ-Плевен, приветства новоприетите студенти като покани и студенти, и преподаватели да се включат във форумите, организирано по случай предстоящия юбилеен месец на науката през месец октомври 2014 г.

МУПлевен откри 40та юбилейна учебна година
netinfo

В приветствените си думи към първокурсниците, деканите на факултетите „Обществено здраве" и „Здравни грижи", както и директорът на медицинския колеж представиха ръководените от тях структури.

МУПлевен откри 40та юбилейна учебна година
netinfo

Специални гости на тържеството бяха представители на областното и общинското ръководство. Сред тях беше и почетният ректор на Медицинския университет - Плевен, проф. Грогор Горчев.

По време на церемонията ректорът връчи студентските книжки на първокурсниците, приети с най-висок бал по всяка от специалностите на трите факултета и медицинския колеж.

МУПлевен откри 40та юбилейна учебна година
netinfo

Сoлисти от Общински хор „Гена Димитрова" под диригентството на Анелия Дечева поднесоха свои изпълнения в началото и в края на тържественото събитие.

327 са общо първокурсниците с прием след средно образование, които започват своето редовно обучение по държавна поръчка и срещу заплащане.

Новоприетите медици са общо 105, от които 90 български граждани по държавна поръчка, 10 - чуждестранни граждани с българско самосъзнание, приети от Министерството на образованието по Постановление на Министерски съвет и 5 студенти - приети срещу заплащане.

Общият брой студенти, приети за обучение след средно образование във всичките 8 бакалавърски специалности на факултетите „Здравни грижи", „Обществено здраве" и Медицинския колеж е 222. От тях 9 първокурсници са записани в платен курс на обучение.

Медицински университет - Плевен ще запише за новата учебна година и общо 110 студенти след завършена степен на висше образование в бакалавърските и магистърските програми на Факултет „Обществено здраве", където приемът на документи продължава.