МРРБ организира информационни дни в Плевен
МРРБ организира информационни дни в Плевен / archiv.DarikNews

Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще представи проект „Енергийно обновяване на българските домове" в град Плевен. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие" 2007 - 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейски фонд за регионално развитие.

Участие в официалното представяне на проекта ще вземат представители на Дирекция „Жилищна политика" към Министерство на регионалното развитие и благоустройството, представители на община Плевен, както и представители на Звеното за изпълнение на проекта и на Фонда за жилищно обновяване.

В рамките на пресконференцията ще бъдат представени и информационните дни, които ще се проведат в град Плевен.

Целта на проекта „Енергийно обновяване на българските домове" е осигуряване на по-добри условия на живот за гражданите в многофамилни жилищни сгради в градските центрове, чрез повишаване на качеството на жизнената среда и изпълнение на мерки за енергийна ефективност. Той обхваща 36 градски центрове и е с продължителност три години - 2012-2015 година. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 50 млн. лв.

Информационните дни по проекта в Плевен ще се проведат в периода 22 - 25 октомври до фонтана, срещу сградата на Областна администрация в Плевен от 15:00 до 19:00 часа.