Мостът при Ясен е обезопасен, но се нуждае от ремонт за над 1,2 млн лв.
Мостът при Ясен е обезопасен, но се нуждае от ремонт за над 1,2 млн лв. / archive.dariknews

Главният инженер на Община Плевен е сигнализирал Междуведомствената комисия по бедствия и аварии през месец май 2013-та г. за състоянието на моста над река Вит край село Ясен. Това съобщиха от пресцентъра на общината. От там уточниха, че изпратеното до комисията писмо е било придружено с всички необходими документи и снимков материал, но до този момент няма постъпил отговор в Община Плевен.

Констатацията на главния инженер на Община Плевен е, че мостът е безопасен, но се нуждае от сериозна реконструкция, която по първоначална количествено-стойностна сметка би струвала над 1,2 милиона лева.

От пресцентъра уточниха също, че мерките за обезопасяване на моста при село Ясен са били извършени изцяло от Община Плевен като действията са предприети веднага след получен сигнал към 3:00 часа на 19 февруари за скъсана част от предпазен парапет, мантинела и от тротоарната конзола на съоръжението. Незабавно е била уведомена и "Гражданска защита".

На място веднага е изпратен екип от общината, който да разчисти падналите бетонови парчета и участък от предпазнаия парапет. По време на действията, продължили до 08:00 часа сутринта е било осигурено и дежурство на служба "Пътна полиция".