Московски призна, че не може да се справи с корупцията в ДАИ
Московски призна, че не може да се справи с корупцията в ДАИ / dariknews.archive

Транспортният министър Ивайло Московски призна, че не може да се справи с корупцията в Автомобилна администрация.

Пред депутатите от транспортната комисия Московски обясни, че е правил опити да се справи с проблемите в ДАИ, но по-голямата част от идеите му не са се реализирали. Министърът отказа да уточни чия номинация е бил уличеният в корупция Цветелин Цветанов и пое отговорността за назначаването му за директор на Автомобилна администрация.

Пред депутатите от парламентарната транспортна комисия Ивайло Московски заяви, че не може да се справи с корупцията в Автомобилна администрация, въпреки опитите да направи промени в ДАИ:

"Признавам си, аз нося отговорност за сектора и този корупционен натиск върху системата не съм в състояние да го овладея и съм готов да си нося отговорността за това. Ако има някой по-способен, да заповяда и да гарантира, че ще успее да го направя. Но аз сам не мога да се справя с този проблем и съм готов да си нося отговорността".

Московски не отговори на въпрос на независимия депутат Георги Кадиев чия номинация е бил уличеният в корупция и арестуван Цветелин Цветанов. Но уточни, че самият Кадиев също е имал конкретно предложение за директор на Автомобилна администрация:

"Вие ми предлагахте човек с фалшива диплома. Близък сте с жена му на този човек".

Министърът каза единствено, че името на предложеният човек е Николай. Кадиев нарече думите на Московски интрига:

"Как ще му предлагам човек за ДАИ? Аз, който разбирам от НАП и митници, не съм предлагал там, а ще го правя за ДАИ. Никога не съм си позволявал да предлагам когото и да е, не само Николай".

По информация на Дарик става въпрос за настоящия директор на ДАИ-Бургас Николай Милушев. Това е третото му назначение на този пост, след като два пъти е бил уволняван. Освен директор на ДАИ-Бургас, Милушев е оглавявал и отдела в Хасково.