Монтират 4 апарата за таксуване в синя зона
Монтират 4 апарата за таксуване в синя зона / netinfo

Първите 4 автомата за издаване на талони при паркиране ще бъдат монтирани през следващата седмица в Плевен. Това съобщиха за Дарик от общинския пресцентър. Общината е провела процедура по Наредбата за малки обществени поръчки и е сключила договор за доставка и монтаж на апаратите, които ще бъдат поставени в участъците на “синя зона” на западното платно на ул. “Данаил Попов” и ул. “Цар Борис Трети”.

Монтирано ще бъде и оборудването на центъра за управление на автоматите. Те ще приемат монети и банкноти в лева и евро. Предстои сключване на договор за доставка на 20 броя универсални скоби за блокиране на колелата на превозни средства, за които не е платена такса за паркиране в “синя зона”.

След доставката на скобите, ще бъде организиран и екип за поставянето им и налагане на глоби на нарушителите, уточниха от общината. Контролът в “синя зона” се извършва от общински служители, престоят в нея е краткотраен - до 3 часа, а цената за час е 1 лев.

В момента синята зона в Плевен има общо 286 паркоместа. 633 са местата в общинските паркинги, а 190 - в частни и наети паркинги.