Монтираха осветление и камери около паметника на ген. Скобелев
Монтираха осветление и камери около паметника на ген. Скобелев / netinfo

Ново ефектно нощно осветление и система за видеонаблюдение бяха монтирани в района на новооткрития паметник на ген. Скобелев в началото на едноименния булевард, съобщават от пресцентъра на Община Плевен.

Светотехническото решение е съобразено изцяло с даденостите на паметника. Той е осветен с прожектори с метал-халогенна лампа в студено-бяла светлина. Прожекторите от тази група са три на брой, два са в основата на паметника и един срещу него, монтиран върху стълб за парково осветление. Основата на паметника също е осветена. Прожекторите са асиметрични и са съоръжени със специални клапи за формиране на светлинно петно.

Общата инсталирана мощност на инсталацията е 1 100 W, тя се захранва от уличното осветление. Обектът е проектиран и изпълнен от екип на плевенска фирма, стойността му възлиза на близо 3 600 лева.

Системата за видеонаблюдение е изградена на основата на осемканално цифрово записващо устройство. На фасадата на ХГ “Ил. Бешков” е монтирана високоскоростна куполна камера и три стационарни камери. Наблюдението ще се извършва от пункта за наблюдение, намиращ се в Областна дирекция “Полиция” – Плевен.

Стойността на това съоръжение е 11 520 лева /без ДДС/.