Мол Плевен няма да отвори врати и тази година
Мол Плевен няма да отвори врати и тази година / Дарик Плевен

Откриването на Мол Плевен се отлага за пролетта на 2012 г. Това е изискване на основния наемател - френския гигант Карфур, с което инвеститорът Аладин ЕООД се е съобразил. "Плевен винаги е бил част от плановете ни за експанзия в България и тук Карфур ще отвори магазин в различен формат от вече познатите в останалите градове.

Изчаквахме подемът на икономиката в страната да стане факт, за да сме сигурни, че това начинание ще бъде успешно - както за Карфур, така и за Мол Плевен.", така изпълнителният директор на КМБ Българи, Кристиан Шарита, коментира промените. "Промяната в откриване е съобразено с желанието на нашите наематели да предоставим най-добрата комбинация от възможности за пазаруване и забавление на клиентите при по-добри общи икономически условия", заявява Аладин Харфан, инвеститор в проекта. 

Откриването на Мол Плевен се отлага не веднъж, като последно  собственикът на търговския център плануваше той да заработи за 8 март тази година. Търговският център Мол Плевен е разработен като модерен проект на пет етажа - два подземни паркинг етажа и три надземни нива. Общата застроена площ е повече от 47 000 кв.м.