Мобилен център „Искам бебе в Ловеч има втора рожба
Мобилен център „Искам бебе в Ловеч има втора рожба / archiv.DarikNews

На 8 февруари, областният управител на Ловеч Ваня Събчева посети в Родилното отделение в Ловеч второто бебе на мобилния център за психологическа подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми към фондация "Искам бебе". На 5 февруари в АГ- отделението в Ловеч проплака малката Божидара. Тя се появи на бял свят с перфектните мерки - дълга е 52 см и с тегло 3,100 кг под грижите на д-р Д. Атанасов.

Майката Поля Петрова и таткото Сергей Станчев са най-щастливите родители. Те са чакали раждането на първата си рожба повече от 10 години. Благодарение на психологическата помощ, която са получили по време на редовните си посещения в групата, мечтата им вече е реалност. Семейството е от Ловеч, и двамата родители работят.
"Този момент доказва, че има смисъл да работи мобилният център на „Искам бебе" в Ловеч. За две години се родиха две дечица. При това без да се харчат пари за инвитро процедури - достатъчна е била психологическата подкрепа, която семействата са получили в центъра", каза Ваня Събчева и поздрави родителите за куража. Тя им пожела да бъдат здрави, да отгледат детето си с много търпение и любов.

"В центъра се чувствах добре, споделях проблемите си с хора в моето положение, срещах разбирането и подкрепата, от която се нуждае всеки човек в такава ситуация", сподели майката на Божидара. Тя специално благодари на областния управител за подкрепата, която оказва на мобилния център и екипа в АГ-отделението. Тук има прекрасни условия и прекрасни лекари, които се грижат за родилките и бебетата, искрено се обръщам към всички бъдещи майки да родят децата си тук, в Ловеч, каза развълнувана Поля Петрова.

Първото бебе на "Искам бебе" в Ловеч - Михаела, вече навърши годинка.
Мобилният център бе създаден на 21 януари 2011 г. по идея на тогавашния областен управител Николай Нанков.