Млади огнеборци ще се състезават в Ловеч
Млади огнеборци ще се състезават в Ловеч / Дарик Плевен

Десетият есенен турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец" за преходната купа "Юлиян Манзаров" и тази година ще се проведе в Ловеч, информират от пресцентъра на МВР. Ритуалът по тържественото откриване започва на 8 октомври от 13.30 ч. на тренировъчното игрище на стадиона на ПФК "Литекс". От 14 ч. ще стартира атрактивното състезание, а тържественото награждаване на победителите ще бъде около 16 ч.

Двете състезателни дисциплини, в които ще мерят сили младите огнеборци, са "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "Щафетно бягане с препятствия", с елементи от бойното разгръщане при пожарогасене.

Турнирът е основан през 2001 г., а от 2004 г. - в памет на ученика спасител от Свищов Юлиян Манзаров, носи неговото име. Съорганизатори на турнира са Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - МВР, Българската федерация по пожароприложен спорт, община Ловеч, Регионалният инспекторат по образованието в Ловеч, Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" - Ловеч, и фондация "Ангели от Лим".