Млади огнеборци от Враца спечелиха купата “Юлиян Манзаров”
Млади огнеборци от Враца спечелиха купата “Юлиян Манзаров” / DarikNews

Младите огнеборци от СОУ "Отец Паисий" - Враца спечелиха купата "Юлиян Манзаров", съобщиха от пресцентъра на полицията в Ловеч. В турнира участваха 100 деца на възраст от 12 до 16 години, които мериха сили в дисциплините "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "400 м щафетно бягане с препятствия" на тренировъчния стадион на ФК „Литекс" в Ловеч.

В изключителна конкуренция учениците от СОУ "Отец Паисий" - Враца, спечелиха купата "Юлиан Манзаров" с общ резултат от 1000 точки. Те демонстрираха сили, знание и хладнокръвие при преодоляване на препятствията. Само на 5 точки след победителя останаха учениците от ДДЛРГ "Олга Скобелева"- Пловдив, които впечатлиха с висок спортен дух и добра физическа подготовка. След драматичен обрат и при липсата на късмет бронзовите медали заслужиха децата от ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" от града домакин на проявата - Ловеч. За проявен отборен дух децата от СОУ "Христо Ясенов"- Етрополе получиха плакет за екипност. За най-малък отбор плакет взеха младите огнеборци от СОУ "Св. Климент Охридски" - Добрич, а за най-добро настроение наградата отиде при малчуганите от СОУ "Петър Берон" - Свиленград. Всички ученици получиха грамоти и предметни награди, осигурени от Българска федерация за пожароприложен спорт и фондация „Ангелите от Лим".

Шестото издание на турнира за преходната купа "Юлиян Манзаров" се проведе в присъствието на генералният комисар на МВР - главен комисар Калин Георгиев, зам. директора на ГДПБС - МВР старши комисар Асен Игнатов, зам. областният управител на Ловеч, ръководството на ЗПБС и ОДМВР Ловеч и др.

Турнирът за преходната купа "Юлиян Манзаров" е наследник на есенния турнир на "Млад огнеборец". От 2004 година есенният турнир се организира в памет на Юлиан Манзаров, припомнят от пресцентъра на МВР в Ловеч.