Млади музиканти от Плевен участват в конкурс за български творби
Млади музиканти от Плевен участват в конкурс за български творби / netinfo

За 21-ви път в Бургас се провежда конкурс за изпълнение на българска музикална творба - "Върбан Върбанов".

Конкурсът се организира от Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров" - Бургас, със съдействието на Община Бургас.

НУИ"П. Пипков" - Плевен изпраща свои възпитаници за участие във всички специалности, включени в конкурса - от класовете по пиано на Олга Иванова и Антоанета Воденичарова, от класа по виола на Диана Петкова, от класовете по ударни инструменти, съобщи за Дарик директорът на училището Жечка Димитрова.

Участниците ще покажат умения в специалностите: пиано, струнни, духови и ударни инструменти, класическо пеене, камерна музика и клавирен съпровод.

Събитието ще се проведе в Бургас от 30-ти март до 1-ви април.

В конкурса ще вземат участие 178 индивидуални изпълнители и 7 камерни състава от училища по изкуства и музикални школи в страната. Те ще бъдат оценявани от жури, включващо реномирани преподаватели от Бургас, София, Пловдив, Плевен, Русе, Стара Загора, Варна.

Предвидени са награди за всяка възрастова група и специалност, сред тях и едногодишна стипендия от Министерството на културата по програмата за „Закрила на даровити деца".