Младежи ГЕРБ Ловеч наградиха футболен отбор
Младежи ГЕРБ Ловеч наградиха футболен отбор / пресцентър на ПП ГЕРБ Ловеч

Организацията на Младежи ГЕРБ в Ловеч е връчила своя награда на отбора на училище "Васил Левски" от Севлиево, участник в турнир по футбол, съобщават от пресцентъра на партията. Традиционната спортна надпревара, организирана за пореден път от община Ловеч и ОУ "Васил Левски" в града, е била част от инициативите по повод 138-годишнина от гибелта на Апостола

Турнирът е започнал на 19 февруари. В него са участвали 8 отбора на училища с името на Дякона от цялата страна. Купата "Васил Левски" е спечелил отборът от училището организатор - ОУ "Васил Левски" в Ловеч. На второ място е отборът на Русе, който е миналогодишният първенец. Третото място е за отбора на Карлово, а четвърти е тимът на Севлиево.

Според Младежката структура на ГЕРБ отборът на Севлиево е, демонстрирал на терена най-спортсментска игра. "Решихме да се включим в наградния фонд и да връчим своя награда, защото според нас няма нищо по-важно от честната и почтена надпревара. Спортът ни дава възможност да демонстрираме силата и уменията си именно по такъв начин - в честна спортна надпревара. Отборът, който ние наградихме, показа на терена качества, които ни направиха впечатление, и то не само като футбол, а по-скоро като отношение към играта, към съотборниците, към противника, обясни избора на младежите техният водач Тодор Петров. Той подчерта, че след допитване до публиката именно отборът от Севлиево е играл най-спортсментски през целия турнир. Младежката структура на партията ще бъде на всяко спортно състезание, а на много от тях ще бъде инициатор и организатор, защото по думите на Петров „няма по-важно от това да сме здрави и силни, а това най-сигурно се постига чрез спорт".

"Грамотата и статуетката, която получихме от младежите на ГЕРБ, са ценен дар за нас, победата е важно нещо, но по-важно е да покажем на игрището позитивна игра и сме изкючително благодарни, че това бе оценено, за децата е важно, коментира отличието, треньорът на отбора от училище "Васил Левски" в Севлиево.

На 18 февруари общинското ръководство на ПП ГЕРБ и общински съветници са били гости и на тържеството по случай патронния празник на ОУ "Васил Левски" в Ловеч. Те са връчили на директора Корнелия Маринова поздравителен адрес и цветя, съобщават още от партийния пресцентър.