Младеж загина, други няколко са ранени при катастрофи
Младеж загина, други няколко са ранени при катастрофи / netinfo

Непълнолетен и неправоспособен млад шофьор е загинал при катастрофа в Ловешко, съобщиха от полицията. 16-годишният младеж без шофьорска книжка е карал с превишена скорост атомобил БМВ. Катастрофата е станала около 4 часа на 12 април между селата Дерманци и Ъглен. След като изгубил контрол над колата, младежът се ударил в крайпътно дърво, при което е загинал на място.

Същият ден около 19.00 часа в Голям извор 30-годишен мъж от селото при движение с несъобразена скорост на прав пътен участък се блъснал в железобетонен стълб. От удара стълбът е прекършен, а колата се е преобърнала на таван. Пострадал е возещият се в колата 25-годишен мъж от Ботевград.

18-годишен неправоспособен шофьор също се е ударил в бетонен стълб, катастрофата е станала в троянското село Чифлик. Младежът е карал с несъобразена скорост и под въздействие на алкохол. Пострадали са возещото се отпред 16-годишно момче, което е с порезни рани на главата, и 15-годишен, който се е возил на задната седалка. Той е със счупена раменна кост.