carkva love4
carkva love4 / dariknews.archive
Ловчанският митрополит Гавриил ще отслужи панихида за упокой на душите на загиналите в катастрофите в петък и събота, съобщават от пресцентъра на община Ловеч. Службата ще започне в 10:30 ч. в неделя - 19 ноември в храма „Света Троица” в Ловеч.
19 ноември се отбелязва и като световен ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия.

Същевременно кметът на Ловеч Корнелия Маринова отправи чрез пресцентъра си призив към всички участници в пътното движение – „Нека бъдем повече от всякога внимателни и отговорни на пътя! Десет жертви за два дни – това би трябвало да ни събуди и отрезви!”. Тя подчертава, че само през тази година в „точката на смъртта” на пътя София – Варна жертвите вече са общо 15.
„Пролятата на пътя кръв е предизвикателство към обществото и политическата класа, защото за пореден път повдига необходимостта час по-скоро да се изгради магистрала „Хемус“, при която поне челните удари ще са невъзможни. Но докато магистралата стане факт, ние трябва да намалим скоростта и да бъдем тройно по-внимателни”, казва още в своето обръщение Маринова.

Още през следващата седмица ръководството на община Ловеч ще разгледа в рамките на своите пълномощия, какви спешни допълнителни мерки могат да се предприемат, за да се повишат мерките за безопасност по пътищата в Ловешко, информира градоначалникът.