Мирослав Михайлов е вторият зам.-областен управител
Мирослав Михайлов е вторият зам.-областен управител / archive.dariknews

Със заповед на министър - председателя Пламен Орешарски, за втори заместник областен управител на Плевенска област е назначен Мирослав Михайлов.

Мирослав Михайлов е роден на 7 ноември 1970 г. в Червен бряг. Завършва СОУ"Д-р Петър Берон" в града. Магистър е по история и география от ВТУ"Св.св.Кирил и Методий", завършил е и публична администрация в същото висше учебно заведение.

Работил е като учител, а по-късно и като директор на ОУ" Христо Ботев" в село Глава.
До сега Мирослав Михайлов е бил два мандата общински съветник, председател на Общинския съвет на БСП - Червен бряг. Баща е на две деца.

Припомняме, че при първото гласуване на заседание на Областния съвет на БСП-Плевен в началото на юни тази година на кандидатурите на партията за областен управител, Мирослав Михайлов получи най-много - 23 гласа срещу 8 и 9 за другите двама кандидати. Тогава той беше подкрепен с декларация и от Младежкото обединение към Областния съвет на БСП-Плевен.

Вторият зам.-областен управител ще встъпи в длъжност официално на 17 юли 2013 г., за когато е предвидено и официалното представяне на двамата нови заместници на областния управител Илиян Йончев, както и ресорите, в които ще работят.