Министър Мирослав Найденов бил отличник, но с намалено поведение
Министър Мирослав Найденов бил отличник, но с намалено поведение / БГНЕС

Професионалните училища на подчинение на Министерството на земеделието и храните, които сега са 93, ще бъдат редуцирани. Ловешката Професионална гимназия по ветеринарна медицина обаче ще остане, защото има нужда от такива специалисти. Това заяви при откриването на учебната година в ловешкото школо министър Мирослав Найденов. Той е завършил Ветеринарния техникум в Ловеч през 1987 г.

За времето на обучението си от първи до четвърти курс не е имал оценка, различна от отличен, каза пред учениците директорът на ловешкото училище Гечо Гечев. "Имах отлични оценки, но бях с намалено поведение, защото бях по-буен, отколкото трябва", призна министър Найденов. Пред медиите директорът показа личния картон на земеделския министър, в който бяха наредени само шестици. Там е отбелязано още, че в трети курс Мирослав Найденов е с намалено поведение на "Добро", заради "неучастие в прегледа на маршовата стъпка". "Някога бяхме много повече, бяхме еднакви, с костюми и вратовръзки, бяхме подстригани. Разлика няма в това, че бяхме усмихнати като вас с надежда", обърна се към учениците министър Найденов. Той им пожела да сбъднат детската си мечта да станат ветеринарни медици, да не спират с образованието си и да продължат висша ветеринарна медицина.

Министър Найденов подари на училището спортни пособия и се пошегува, че е мислел да донесе от продуктите с марка "Стара планина", за да опитат. Той си спомни, че като ученици си правели двойни джобове и ги пълнели със салами от близкото ловешко предприятие "Родопа".

Министърът се разходи из училището и се убеди, че се нуждае от сериозни инвестиции в ремонтни дейности. Единствената гордост на школото е новият кабинет по биология, която е направена с подкрепата на фондация.