Министър Десислава Танева заряза лозята в Плевенско
Министър Десислава Танева заряза лозята в Плевенско / dariknews.archive

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева участва на 12 февруари 2015 г. в традиционния ритуал по зарязване на лозята на Института по лозарство и винарство в Плевен. Събитието по повод предстоящия празник на лозаря и виното - Трифон Зарезан, се състоя в лозовия масив на Института, който се намира в местността „Томовското".

На „Томовското" министър Танева бе посрещната от директора на ИЛВ-Плевен доц. Иван Пачев, който разказа на кратко за ритуала и благодари на земеделския министър и екипа й за проявеното уважение. След официалното посрещане, в лозовите масиви зарязаха министър Танева, заедно с шефа на Изпълнителната агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев, народният представител Владислав Николов, областният управител на Плевен Ралица Добрева и кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков. Министър Танева пожела плодородна и успешна година.

Същия ден Десислава Танева, заедно с придружаващите я официални лица, посетиха и избата на ИЛВ - Плевен, която притежава една от най-старите и единствена по рода си колекции в България.