Михаил Миков: Бюджет 2014 - труден, но социално ангажиран
Михаил Миков: Бюджет 2014 - труден, но социално ангажиран / obl.admin.lovech

С прогноза за труден бюджет, предвид тежките проблеми в приходните агенции, председателят на парламента Михаил Миков коментира в Троян изготвянето на бюджета за 2014 г., съобщиха от пресцентъра на Областна администрация - Ловеч.

"Бюджетът ще е по-социално ангажиран към тези, които имат най-голяма нужда в условията на криза. Видяхте неотложните мерки на правителството през първите месеци. Те бяха насочени към тези хора, които в условията на криза не бяха получавали увеличение на доходите от 3-4 години. Всичко това се оформя като политика и през следващата година", заяви председателят на Народното събрание.

Относно предстоящият вот на недоверие към кабинета „Орешарски" Михаил Миков каза, че очаква този път опозицията да бъде по-мотивирана в проекта за решение, с който иска оставка на правителството.

На среща с ръководството на общината, Миков обсъди инфраструктурните проблеми, като се ангажира да съдейства проходът Троян-Кърнаре да стане отворен целогодишно. Изграждането на обходен път в Троян, който да намали трафика в града, беше вторият ангажимент на председателя на парламента, обсъден на срещата в Троян.

На 14 октомври се проведе отворена среща в Музея на народните художествени занаяти в Троян по случай 145 - годишнината от обявяването му за град. На нея присъстваха Ваня Добрева - председател на комисията по образование, председателят на комисията по младежта и спорта Христо Монов, народният представител д-р Емил Райнов, областният управител на Ловеч Милко Недялков, кметът на Троян Донка Михайлова и председателят на общинския съвет в града Ангел Балев и представители на институции.

Заедно с Михаил Миков в Троян бяха и председатели на комисии към Народното събрание. Те присъстваха на откриването на изложба „Променящият се град".

Кметът на община Троян получи от Миков Плакета на Народното Събрание по повод 145- годишнината на града.

Михаил Миков Бюджет 2014  труден но социално ангажиран
netinfo

От своя страна Донка Михайлова подари на председателя на Народното събрание икона на Света Петка.