МГЕРБ участват в кампания за превенция на трафика на хора
МГЕРБ участват в кампания за превенция на трафика на хора / dariknews.bg

Младежи ГЕРБ - Плевен се включиха в Националната кампания за превенция на трафика на хора По случай 18 октомври - Европейският ден за борба с трафика на хора, Младежката организация на ГЕРБ Плевен  взе активно участие в национална информационна кампания за превенция на трафика на хора.

На 18 октомври 2012, активисти на Младежи ГЕРБ Плевен, водени от Борислав Илиев, областен координатор на младежката структура и общински съветник от ПП ГЕРБ разпространиха специално изработените листовки в основни точки на Плевен. Пред сградата на ДТ „Иван Радоев" от 10:30 часа беше разположена информационна шатра с представители на организаторите на кампанията. През целия ден те отговаряха на въпросите на плевенчени за кампанията.

Алексей Павлов - областен организационен секретар на Младежи ГЕРБ, разясни целта на кампанията: "Не ставай жертва на трафика на хора " е една национална кампания, под егидата на вътрешния министър Цветан Цветанов, който е председател на комисията за борба с трафика на хора. Информационните флайъри, които раздаваме, запознават хората с рисковите групи, които най - често стават жертва на този вид престъпления. Нашата цел е да осведомим хората максимално най - добре за този проблем, да им дадем информация, как биха могли да предпазят себе си и своите семейства и близки от този, може би най - доходоносен престъпен бизнес".

МГЕРБ участват в кампания за превенция на трафика на хора
netinfo

Кампанията ще продължи 18 месеца и се провежда по съвместен проект между България и Холандия.