Металообработваща фирма от Ловеч може да наеме работници от ВМЗ „Сопот
Металообработваща фирма от Ловеч може да наеме работници от ВМЗ „Сопот / archiv.DarikNews

Металообработваща фирма от ловешкото село Дойренци е готова да наеме работници от ВМЗ „Сопот". "Можем да предложим работа за около 20 човека - машинни инженери, електротехници, матричари", обясни Цветанка Драгошинова от отдел „Човешки ресурси" на фирмата. Тези дни предстои среща между работодатели от цялата страна и работници от вазовските заводи, които са заплашени от съкращения. Срещата е организирана от ВМЗ „Сопот".

Интересът на ловешкото дружество към вазовските машиностроители е породен от сходните производства, които имат двете дружества, а и защото те са обучени кадри с дългогодишен стаж, поясни Драгошинова. По думите й, тези свободни работни места са обявени и на трудовата борса в Ловеч, но от там отзив нямало. Става дума за специфични длъжности, не за работна ръка по принцип, наблегна тя. От фирмата търсили машинни инженери и сред съкратените от армията, като обявили позициите не само в Ловешко, а и в районите на Плевен и Велико Търново. Резултат нямало.

Ако работници от ВМЗ „Сопот" приемат офертата на фирмата от ловешкото село Дойренци, те ще получат и квартира, чийто наем ще се поема от изпълнителния директор на дружеството. От „Човешки ресурси" не пожелаха да съобщят какво ще бъде възнаграждението на вазовските специалисти, но са категорични, че то ще бъде съобразено с това, което са получавали в големия завод, и че при всички случаи ще останат доволни.