Местният парламент заседава днес
Местният парламент заседава днес / netinfo

Предложение от кмета на село Буковлък за осигуряване на допълнителни средства по бюджета на кметството за дейност “Чистота” в размер на 10 540 лв. ще гласуват на редовна сесия днес общинските съветници на Плевен. Общо 39 точки включва предварителният дневен ред.

Местният парламент ще гласува и внесеното от кмета Найден Зеленогорски предложение за финансирането на оперни спектакли в Плевен. Предложението идва от диригента на Общинската хорова формация Плевен – Анелия Дечева, за представяне на оперния спектакъл “Травиата”, постановка на Държавната опера в Стара Загора на 12 ноември в ДТ “Иван Радоев”. Предвидени са и още едно оперно представление – на “Реквием” на Верди, което ще се състои на 10 декември, с участието на Плевенска филхармония и Общинската хорова формация. Предложението включва и Коледен концерт на 22 декември. За провеждането на тези мероприятия, общинските съветници ще трябва да гласуват да бъдат увеличени средствата в графата “Други дейности по културата” в размер на 63 050 лв.

С 303 тома художествена, научна и образователна литература на руски език ще се обогати фонда на Регионална библиотека “Христо Смирненски”. Дарението е направено през месец септември по време на официалното посещение на плевенска делегация в Ростов на Дон по повод тържественото честване на 45-годишнината от подписването на договора за сътрудничество между двата града.

Като точка 16 в дневния ред на днешната сесия е записано и сформирането към Северняшкия ансамбъл на школа за изучаване на български народни танци от деца и младежи от 6 до 20-годишна възраст.

Сесията на Общински съвет Плевен започва в 9.00 часа в зала “Гена Димитрова“.