Медицинският университет изпраща Випуск 2010
Медицинският университет изпраща Випуск 2010 / Медицински университет Плевен

31-вият поред випуск млади лекари ще положат Хипократова клетва на 20 януари 2011 г. в Плевенски Медицински университет. По този повод Академичното ръководство и Факултетът по медицина организират Празнично шествие и Тържествена промоция на випуск 2010 г.

Празникът ще започне в 10.00 часа  с ритуал по предаване символите на университета от ректора проф. д-р Григор Горчев. Празничното шествие от Ректората до площад „Възраждане" ще тръгне в 10.15 часа. Веднага след това е предвиден поднасяне на венец пред Параклис-мавзолей "Св. Георги Победоносец". Тържественото връчване на дипломите е от 11.30 часа в зала "Магнум" на Втора клинична база.

То ще започне с изпълнение на химна на академичната общност от Общинска хорова формация с диригент Анелия Дечева, под звуците на който ще излезе Академичното ръководство на университета. Церемонията ще води доц. д-р Димитър Господинов, декан на Факултет „Медицина". След официалното полагане на Хипократовата клетва ректорът на университета - проф. д-р Григор Горчев ще връчи дипломите на общо 84 млади лекари, от които 30 чуждестранни граждани от Македония, Украйна, Албания, Сърбия, Гърция и Индия.

С пълно отличие от целия курс на обучение и държавните изпити ще завършат двама дипломанти - д-р Полина Маринова и д-р Аглика Фортунова, които ще станат гордите носители на приза Златен Хипократ, даващ им право на безплатна специализация по избор. За успех над 5,50 от курса на обучение ще бъдат наградени други 11 млади лекари с плакет „Отличник на випуска". Всички те ще получат и предметни награди - грамоти, книги от издателския център на университета и стетоскопи и др.

Със заповед на ректора и решение на Академичния съвет ще бъдат наградени за всеотдайната си работа и по повод навършване на 60 -годишнина 16 преподаватели на висшето училище с плакет „За заслуги към университета". Плакети „За успешно партньорство" ще получат и двама журналисти за цялостно и обективно отразяване на дейността и инициативите на МУ-Плевен през изтеклата година. Наградените ще бъдат Буряна Божинова, кореспондент на в-к „24 часа" и Гергана Димитрова, репортер във в-к „Посоки".

Поканени да уважат празника на Медицински университет - Плевен са кметът Найден Зеленогорски, областният управител Иван Новкиришки и ръководители на здравни заведения. В края на тържеството дипломантите и техните близки, преподавателите и гостите на празника ще бъдат поздравени с изпълнение на Общинска хорова формация.