123
123 / obshtina levski
Мажоретният  фестивал в град Левски за първи път се проведе в рамките на празничната програма в памет на Георги Парцалев.
Седмият мажоретен фествал организиран от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни под патронажа на кмета на община Левски Любка Александрова на 15 юни показа, че желанието на организаторите с танц и красота да направят подобър света подкрепят малки, големи и по-големи от Левски, Ловеч, Враца, Летница, Велико Търново, Горна Оряховица,

123
obshtina levski

След празничното дефиле на младостта и красотата, фестивала с радост откри кметът на община Левски Любка Александрова: „Много и красиви са изкуствата, които радват душите на хората. Тази година освен театралното, освен филмовото, освен музикалното изкуство в празниците на изкуствата „Парцалев -2019” се радваме и на мажоретното изкуство и изкуството на духовите оркестри с Фестивалният оркестър. Младежкият  духов оркестър и мажоретките от гр. Ловеч с ръководител Тотко Рогашки са добре познати в  България и Европа”.
За пореден път те доказват своето приятелство и  съпричастност към идеята, а участието на Тотко Рогашки и в мажоретен танц със знамена беше приятна изненада бурно аплодирана от всички.

123
obshtina levski

Любовта към мажоретния танц запали в сърцата на момичетата от град Левски  Валя Малкова –учител, треньор и международен съдия по художествена гимнастика преди повече от 10 години. Достоен наследник днес е Соня Дунева, нейна възпитаничка  и ръководител на школата по мажоретни танци в гр. Левски.
В школата се обучават над 50 момичета от 4 до 19 години. Успехите идват с труд и постоянство. Мажоретките участват и печелят много отличия на национални и международни фестивали. Всяка година печелят награди от Мажоретен фестивал „Мадарски конник” в Шумен. През тази година станаха вицешампион и се върнаха с пет купи. Участват в празници и фестивали  в Австрия, Франция и Гърция, в благотворителни инициативи,училищни, читалищни и общински изяви  и представят града си достойно.
Кметът на общината Любка Александрова благодари специално на приятелите на град Левски, на ръководителя на Младежкият духов оркестър Тотко Рогашки. Тя връчи лично на участниците във фестивала плакет и грамота от името на Община Левски с благодарност към всички, допринесли за празничното събитие, към създателката на школа за мажоретен танц в Левски Валя Маркова и последователката Соня Дунева, за обичта и таланта, както и за гордостта град Левски да е домакин на такъв красив празник, на ръководителите на съставите и мажоретките от Левски, Горна Оряховица, Велико Търново, Враца, Ловеч, Летница.