Масово нарушаване на карантината в Буковлък. Кметът на голямото плевенско село алармира, че стотици са завърналите се от чужбина там, но само няколко души официално са под карантина. 

Росен Русанов, познат като кмета-шериф, предупреждава за ръст на битовата престъпност, с която и той не би могъл да се справи.

В Буковлък официално има седем души под карантина. От чужбина обаче се прибраха много хора и продължават да идват. Контролът по границите и митниците е занижен и явно връзката е прекъсната някъде. Нещата не се случват. Притесненията са сериозни. Вирусът ще мине. Опасявам се, че битовата престъпност ще се повиши, особено в малките населени места”, каза Русанов пред NOVA.

Кметът на Буковлък има съмнения, че в селото е починала жена с коронавирус. 

Нарушена карантина и в Кнежа


„Имам такива притеснения. Вчера три часа съм се занимавал с този случай. Жената е била сърдечноболна, лежала е в болница. Установяват, че има възпаление в белите дробове, вероятно да не компрометират болницата”, посочи Русанов.

Жената е с множество сърдечни и белодробни проблеми. Многократно е подлагана на поддържащо лечение в болниците. Причината за смъртта ѝ е най-вероятно сърдечен проблем, свързан със сърдечна и белодробна недостатъчност. Наложили сме карантина на сина и на снахата на починалата. Карантината е до излизане на резултатите от взетите проби”, посочи гл. инспектор Николай Недков от РЗИ-Плевен.
NOVA