box
box / obs-pleven
Председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев даде официалния старт днес на Държавния личен шампионат по бокс за ученици в Плевен.

box
obs-pleven

Организатор на Шампионата е Боксов клуб „Спартак“ - Плевен с президент Борислав Георгиев, като треньор към клуба е и световният шампион по бокс Детелин Далаклиев.

box
obs-pleven

„За мен е чест да бъда днес сред вас и заедно да обявим началото на Държавния личен шампионат по бокс за ученици в Плевен. Винаги е хубаво да видиш млади хора в спортната зала, защото спортът учи на дисциплина, отговорност и гради характер! Убеден съм, че голяма част от вас в годините ще се развият като елитни български спортисти и с постиженията си ще разнасят славата на България по целия свят. Вашите успехи винаги ще бъдат подарък за всички любители на бокса, ще радват близките ви, вашите приятели и вашите треньори“, обърна се към участниците Мартин Митев.
Той изказа благодарност и към треньорите за това, че успяват да запалят у младите искрата на любов към спорта: „Респект за умението да откривате таланта, да го развивате и подкрепяте! Работата с деца е отговорна и нелека задача, но всяка едно усилие в тази посока си заслужава“.

На всички участници в Шампионата и на организаторите, Мартин Митев пожела успех и напомни, че важна част от победата е и уважението на състезателите един към друг на ринга.

box
obs-pleven

В Държавния личен шампионат по бокс за ученици в Плевен участват 250 състезатели на възраст до 14 години, представители на 40 клуба в страната. Арена на битките е волейболната зала в спортния комплекс „Спартак“. Шампионатът продължава до 24 март /събота/, когато ще се играят финалните срещи в отделните категории.

box
obs-pleven