Мартин Митев: Няма нищо предизборно в Бюджет 2015
Мартин Митев: Няма нищо предизборно в Бюджет 2015 / dariknews.archive

На пресконференция с журналисти, председателят на общинското ръководство на ГЕРБ в Плевен Мартин Митев обърна внимание на последователността при формирането на годишния бюджет, "без тежък популизъм и нахвърляни много милиони за различни благини, което не би било честно към гражданите". Това е един напълно реален бюджет и в него нама нищо предизборно, каза той.

Митев каза още, че на прага на изборите за местна власт няма да бъдат натрупани дългове, които да тежат на гражданите. Той припомни, че в новия бюджет не са предвидени дългосрочни кредити, освен 9,2 млн по фонд ФЛАГ, които ще бъдат върнати от Управляващия орган.

От предвидените 1,162 млн. за капиталови разходи са определени средства за продължаване на ремонта на ул Г.М. Димитров, както и 250 000 лв. за ремонт на улична мрежа в някои населени места в общината.
В тази сума е включен и основен ремонт на общински пътища като Върбица - Буковлък, Къшин - Брестовец, Плевен - Пелишат и Бохот - Тученица, Плевен - Ясен и Плевен - Търнене.

Приходите от местни дейности за 2014 г. са  почти 13 млн., което се дължи на подобрената събираемост, спрямо 2013 и 2012 г.

Мартин Митев обясни, че разчетът в бюджета е направен така, че в края на 2015 да се изплати вътрешният заем, взет от сметката на "Чистота" от предното управление.

Той припомни, че през тази година се очаква да приключи и строежът на новото депо за битови отпадъци, което ще доведе до сериозен спад на вноските към Министерството на околната среда и водите и тогава ще може да се мисли и за промени в размера на таксите за битови отпадъци.