Мартин Митев-ГЕРБ: Ако до края на деня РИК не се събере, ще пуснем жалба до ЦИК
Мартин Митев-ГЕРБ: Ако до края на деня РИК не се събере, ще пуснем жалба до ЦИК / dariknews.archive

„РИК трябваше да започне своята работа още на 15 август, но до ден днешен няма кой да събере нейните членове", каза пред журналисти днес общинският координатор на ГЕРБ - Плевен Мартин Митев. Той призова партиите да изпратят своите представители в РИК, за да започне комисията да функционира. „Ако до края на деня това не се случи, ще пуснем жалба в ЦИК", категоричен бе Митев. Той изказа опасения от грешки в работата на настоящата Районна избирателна комисия, когато все пак започне да работи тя, породени най-вече от неопитност на болшинството от нейния състав.

„Хората, излъчени от ГЕРБ за членове и секретар на РИК-Плевен са с богат опит в различните видове избори", подчерта Митев. Той посочи за сравнение представителите на ББЦ и ДПС, членове на РИК, които за първи път сега ще участват в избори. Това, по думите на Митев, е белег за неглижиране на РИК като изборен орган от страна на другите политически сили. "Очевидно нашите опоненти предусещат поредната изборна победа на ГЕРБ", каза Митев.

Общинският ръководител на партията и на тези избори ще бъде председател на общинския предизборен щаб. Начело на областния предизборен щаб отново ще бъде Владислав Николов. Очаква се решението на НИС на ГЕРБ и едва тогава ще бъде обявена листата с кандидатите за депутати в 43 НС от 15 МИР. „За водач на листата сме предложили Цецка Цачева. В предложенията ни за листата има номинации от всички общини на територията на Плевенска област", каза в аванс Митев. Той бе категоричен, че партията е напълно готова за изборите. Подсигурени са квотите на ГЕРБ в СИК-овете-556 члена и 160 застъпника.