Маримба и сопран представят един различен концерт в Плевен
Маримба и сопран представят един различен концерт в Плевен / vokarimba

Тази сряда - 22 юли в Дарение "Колекция Светлин Русев" в Плевен, гостуващи музиканти от Германия ще изнесат концерт с впечатляващо въздействие, продиктувано от съчетанието на човешки глас и маримба, както и от подбора на пиесите в него.

Евелин Генова - маримба и Франциска Гиземан - сопран, които са създатели на дуо "Vokarimba" ще представят творби от Ней Розауро, Йозеф Хайдн, Хорхе Видалес, Хоакин Родриго и Джон Дауленд.
Съвместната работа на младите музиканти е резултат от идеята да изградят интересен и разнообразен репертоар, включващ произведения от всякакъв жанр и епоха, и чрез него да покажат възможностите на едно не дотам популярно съчетание между маримба и човешки глас.

Евелин Генова е от Плевен и е завършила НУИ"Панайот Пипков" в класа по ударни инструменти на Симеон Серафимов. Студентка е по ударни инструменти последна година във Висшето училище по музика в Детмолд - Германия в класа на проф. Промел.

По време на обучението си тя  участва в концерти с Камерен оркестър - Детмолд, Немско-Северозападна филхармония, Холандски духов оркестър - Амстердам.

От 2014 г. Евелин Генова е помощник асистент на проф. Промел. Тя е доцент по маримба в Лятната академия за ударни инструменти в Детмолд.

Франциска Гиземан е родена в град Харц - Германия и следва оперно пене във Висшето училище по музика в Детмолд в класа на Каролин Томас.

Концертът е с начален час 17:30 на 22 юли, сряда.