Малките радости на държавните деца...
Малките радости на държавните деца... / netinfo

Благотворителната Великденска акция за събиране на дарения за детски социални домове, която обяви Дамския клуб към Областната организация на ПП „ГЕРБ” приключи вчера в рания следобед.

Краят й беше щастлив, възпитаниците на Дома за отглеждане и възпитаване на деца, лишени от родителска грижа „Младен Антонов” в село Тотлебен поне за час бяха наистина щастливи. Заедно с представители на ГЕРБ и група плевенски журналисти бяха в Тотлебен и присъстваха на това „велико” сбитие в деските очи.

30 огормни чувала пълни с дрехи, обувки, играчки и лакомства зарадваха “децата на държавата”, защото те са нейни, родителите им не се интересуват от тях. Държавата обаче за тях е и майка и мащеха. Уж ги приютява в дом, но условията в т.нар. дом са ужасни.

Въпреки, че персоналът се беше постарал да приведе столовата, където посрещаха гостите, в приличен вид, там просто всичко крещеше за ремонт. Децата облечени в износени дрешки, с прекалено големи или прекалено малки обувки с отрязани върхове, очакваха късче нежност или просто прегръдка от някой гост.

За неволите на питомците, лишени от родителска грижа в дома Яна Дамянова разговаря с временно изпълняващият длъжността директор Вацка Хорозова.