Малки коледари наричаха за здраве в Общински съвет- Плевен
Малки коледари наричаха за здраве в Общински съвет- Плевен / obs-pleven

Малки коледари изненадаха приятно на заседанието днес съветниците в Общински съвет - Плевен. Гости на последната за годината сесия в зала „Гена Димитрова" бяха малчугани от детските градини "Слънце" и „Теменуга". Облечени в традиционни народни носии, те поздравиха председателя на Общинския съвет Мартин Митев, общинските съветници, кмета Георг Спартански и всички присъстващи в залата с предстоящите коледни и новогодишни празници.

По стар обичай коледарските групи зарадва домакините си с коледарски благослов за здраве, берекет и сполука. Освен с традиционни коледарски песни, малчуганите се бяха подготвили и с подарък - вкусна погача и картичка, които подариха на председателя на Общинския съвет Мартин Митев.

Спазена бе и традицията домакините да бъдат сурвакани за здраве.
„Благодаря ви за добрите пожелания и настроението, което ни създадохте. Продължавайте да учите, да слушате родителите и учителите си. Бъдете здрави, щастливи и не спирайте да ни радвате с успехите си, а ние обещаваме, че Дядо Коледа ще донесе желания подарък на всеки един от вас", обърна се към малките гости Мартин Митев. Той пожела на тях и на семействата им весело посрещане на коледните и новогодишни празници.

Малки коледари наричаха за здраве в Общински съвет Плевен
netinfo

От името на Общински съвет - Плевен за всеки един от коледарите имаше и торбичка с лакомства.