Майсторски класове в Плевен за Дните на руския език в България
Майсторски класове в Плевен за Дните на руския език в България / archive.dariknews

От 19 до 24 септември 2013 година в София, Плевен и Русе с подкрепата на Руския културно-информационен център ще се състоят мероприятия, посветени на Дните на руския език в България.

В Плевен откриването на Дните на руския език ще се състои от 10:00 часа в ГПЧЕ, след което ще се проведе методически семинар за преподаватели по руски език.

В програмата на първия ден на семинара са включени лекции на тема „Информационно-комуникационните технологии и съвременните тенденции в развитието на образованието", „Руският език и руската култура в глобализиращия се свят", „Руският език в училище и в дома: Възможности на образователните интернет ресурси" и „Нови аспекти, възможности и перспективи в държавната система за тестване на руския като чужд език". Лекциите ще бъдат изнесени от водещи руски учени и преподаватели.

На 20 септември програмата на Дните на руския език в България ще продължи с майсторски класове на теми „Работа с новите руски филми и мултипликационни филми в уроците по руски като чужд език" и „Трудните случаи в руския език", съпроводени с открити уроци.

Дните на руския език са специален проект, който за поредна година успешно се провежда от Россотрудничество /Федералната агенция за работа с Общността на независимите държави, съотечествениците, живеещи в чужбина и за международно хуманитарно сътрудничество/ и нейните партньори в чужбина.