Майстори на куките от Плевен излизат на открито
Майстори на куките от Плевен излизат на открито / wwkipday.com

Любители на плетенето на две куки ще излязат на открито в Градската градина в Плевен. Инициативата е в рамките на Световния ден на плетенето на открито и се провежда за първи път в града. В България инициативата се популяризира чрез социалната мрежа facebook, участие са заявили няколко града в страната.

Инициативата "Световен ден на плетенето на открито" (World Wide Knit in Public Day - WWKiP) стартира през 2005 год. по идея на Даниел Ландс. Целта е хората, които обичат плетивото, да се съберат заедно на открито и да прекарат няколко приятни часа заедно. Плетенето по принцип е занимание, свързано с уединение - можете да се увлечете и да забравите света около вас. Затова Даниел решила, че хората, които обичат да плетат, трябва да излязат на чист въздух и да се присъединят към други хора като тях, да обменят идеи и да се забавляват.

Празникът беше отбелязан за пръв път в България миналата година, като тогава се включи само София. Тази година ще участват и Пловдив, Варна, Велико Търново и Русе.

В Плевен майсторите на две куки ще се съберат в Градската градина на 13 юни в 10.30 часа.