Махат павилионите в централната градска част
Махат павилионите в централната градска част / netinfo

Над 30 павилиона, намиращи се в централната градска част на Плевен, ще бъдат премахнати в началото на месец септември. Община Плевен е изпратила едномесечни предизвестия на търговците, че трябва да освободят терените, на които са разположили своите търговски обекти, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Площта е общинска собственост и им е предоставяна за временно ползване, като всяка година договорните отношения са подновявани. Недоволните търговци събират подписка, в която настояват да им бъде предложена алтернатива, т.е друго място, на което да разположат павилионите си. За двата дни, в които върви подписката са събрани 173 подписа в подкрепа на това искане, каза за Дарик Юлиян Боев, един от търговците.

Събирането на подписите ще продължи докато ни вдигнат павилионите, допълни още той. Ако търговците не освободят местата доброволно, ще бъдат премахнати насилствено с помощта на полицията, това е записано в уведомленията, които Общината е изпратила до собствениците на павилионите в центъра.

Подробности за проблема на търговците чуйте от Юлиян Боев в прикачения звуков файл....