М.Митев: Черен PR и административни репресии белязаха Евроизборите
М.Митев: Черен PR и административни репресии белязаха Евроизборите / dariknews

Черен PR и жестоки административни репресии върху членове и симпатизанти на ГЕРБ. Така председателят на общинската организация на ГЕРБ-Плевен Мартин Митев определи някои моменти от предизборната кампания в месеца, предхождащ отминалите избори на 25 май 2014 г.

„Идват хора при мен и ми се молят да ги извадя от секционна, комисия", сподели Митев пред журналисти и цитира: "Директорът ще ме уволни в понеделник, ако остана в секционната комисия".

Мартин Митев каза, че информацията, която беше широко разгласена в медиите, свързана с натиск върху работещи в мини „Бобов дол" с цел да гласуват за БСП, по идентичен начин се отнася до плевенска фирма на същия собственик, по думите на Митев: „чрез административен натиск и обещания за розово бъдеще, ако гласуваме за БСП".

„Да му мисли ПЕС, ако остави Станишев за лидер", коментира той, посочвайки факта, че ЕНП победи ПЕС в Европейските избори, както и това, че лидерът на Европейските социалисти Сергей Станишев не можа да спечели изборите в страната си.

 

На 26 май омбудсманът на Р България Константин Пенчев поиска с писмо,

"Главна инспекция по труда" да извърши проверка на мините в Бобов дол,заради многото сигнали за нередности, изнесени в медиите.