Любомир Петков: Ще проведем реален диалог с хората
Любомир Петков: Ще проведем реален диалог с хората / archiv.DarikNews

На 12 април от 19:00 часа в читалище „Съгласие" ще се проведе официалното откриване на предизборната кампания на БСП - Плевен, на която ще присъства водачът на листата - Стефан Данаилов. За това информира журналистите Любомир Петков, който е трети в листата на социалистите за 15-и плевенски многомандатен район.

Той каза, че в рамките на следващите няколко дни ще бъде представена предизборната платформа и ангажиментите, които БСП поема за следващия управленски мандат.
"Извън стандартните клишета искам да подчертая, че за нас в рамките на предизборната кампания най-важното е да проведем реален диалог с хората и да чуем и разберем очакванията на гражданското общество за промяна. Промяна в начина на функционирането на държавата и промяна, която да върне България към перспективата и развитието й като нормална европейска държава - път, който беше прекъснат през последните четири години".

Любомир Петков заяви, че за партията основна политическа задача, която не произтича от теснопартийни намерения, а от очакванията на хората за промяна е да не се допусне отново ГЕРБ до управлението. "Четирите години мандат на ГЕРБ до сега показаха, че това е катастрофа за държавата"."Ние добре си спомняме, как изглеждаше България преди един месец, когато хората изхвърлиха предсрочно ГЕРБ от властта", каза Любомир Петков и добави, че би било неестествено и цинично провеждането на креслива, скъпа и помпозна предизборна кампания на която и да било политическа сила.

Той каза, че по време на тази предизборна кампания е важно БСП да излъчва компетентност и спокойствие и предвидимост - неща необходими на България през следващите четири години.
Любомир Петков посочи, че партията и нейните партньори са доказали, че предизборните им ангажименти се случват реално в управлението на страната.

Той обясни, че победата в предстоящите парламентарни избори не е самоцел, а ще бъде първият знак за връщането на държавата към нормално развитие.
"Ние ще правим една скромна от гледна точка на публичен ефект кампания, но много наситена със срещи и разговори с хора от различни социални и професионални общности".

Любомир Петков отправи предизвикателство към опонентите от ГЕРБ от 15-ти МИР, които също заявиха, че кампанията им ще бъде скромна, да си обявят публично разходите, които ще направят в рамките на предизборната кампания. Той заяви, че от БСП имат готовност да го направят.

"Да не превръщаме предизборната борба в някакво евтино забавно шоу", каза Петков и посочи, че ангажиментите на БСП и коалиционните й партньори са ясни и са свързани с възраждането на икономиката като двигател на растежа в нашия регион с основен акцент възобновяване на проекта АЕЦ-Белене и всички произтичащи от това ползи за региона и за страната.
Друг акцент е една много ясна и силна държавна подкрепа за развитие на образованието в плевенския регион.

Относно листата с кандидати за депутати Любомир Петков каза, че тя излъчва спокойствие и компетенция, както и потенциал в местното самоуправление и в държавните структури.