Любомир Петков: БСП няма да участва в омаскаряването на местната власт
Любомир Петков: БСП няма да участва в омаскаряването на местната власт / netinfo

“Считам, че тази декларативна конфронтация между СДС и ГЕРБ в Плевен води до общ ефект върху избирателите, които са ни гласували доверие да ги представляваме в местна власт и този ефект е на пълно разочарование”. Така Любомир Петков, председател на общинското ръководство на БСП, коментира декларациите с взимини обвинения, които се размениха между ръководствата на двете десни партии в Плевен.

Общият резултат от този тип политически междуособици е отблъскване на гражданите от политическия процес, каза още той и подчерта, че местното представителство на БСП не участва и няма да участва в такъв тип схеми и сценарии за “омаскаряване” на образа на местната власт. По повод написаното в Декларацията на СДС, че БСП и ГЕРБ работят заедно и са коалиция, Любомир Петков отрече подобно нещо. “Ние никого не караме насила да бъде на общи позиции с нас в Общинския съвет, така е и по отношение на ГЕРБ. Всеки, който подкрепя нашите позииции, е добре дошъл, дотолкова, доколкото в Общинския съвет може да се получи мнозинство, за да могат предложенията ни да бъдат приети и утвърдени”, допълни още Петков.

Според него този измислен дебат между СДС и ГЕРБ в Плевен помага да се измества от дневния ред дебата по отношение на развитието на нашия град и община. Вместо да коментираме сериозните проблеми на местната власт на прага на новия бюджет, общественото мнение се занимава с изкуствен скандал в дясно, в който по неясни причини се намесва името на БСП, каза още Любомир Петков.