Лъчезар Танев се включва в борбата за евродепутатски места
Лъчезар Танев се включва в борбата за евродепутатски места / dariknews

На 17 април Коалиция Обединени демократи, в която участват Обединена България, НДСВ и Социалдемократическата партия ще внесат в ЦИК листата си за регистрация за изборите за Европарламент. Това каза председателят на НДСВ и евродепутат от листата на партията Антония Първанова пред журналисти в пресцентъра на БТА в Плевен, където представи листата с кандидати за евроизборите на 25 май 2014 г.

Неин водач е Антония Първанова, второто име в листата е на Илияна Раева, която е председател на Обединена България, а на трето място е председателят на партията на социалдемократите Тодор Барболов.

Плевенчанинът и известен футболист и футболен мениджър Лъчезар Танев е включен в листата под номер 17. Първанова обясни, че последното място в листата Танев е избрал лично с идеята да се получи един своеобразен "сандвич със силни водачи и силен завършек на листата". Припомняме, че Лъчезар Танев е играл за отборите Спартак-Плевен, ЦСКА, Сабадел - Испания, Шавеш - Португалия, Локомотив - София, има 25 мача и 5 гола за националния отбор по футбол.

Антония Първанова подчерта, че в листата фигурират млади хора, като само четирима са на възраст около 50 г., а 9 от тях са на възраст между 23 и 33 години. Листата се състои от 9 жени и 8 мъже, което Първанова нарече силен сигнал за активно женско участие, както в политиката, така и в бизнеса, тъй като един от приоритетите на коалицията е женското предприемачество.

626 години е общата възраст на листата на коалицията, а средната възраст е 37 г. Антония Първанова коментира, че това вероятно ще е най-младата листа на предстоящите избори.