Ловешките управници ще се учат да усвояват европейски пари
Ловешките управници ще се учат да усвояват европейски пари / netinfo

Областният управител Сурай Велиева и нейните заместници Стойно Стойнов, Илия Лилов и Виктор Таслаков ще вземат участие днес в семинар в рамките на кампанията “Бъдете активни”, съобщиха от областния пресцентър. Семинарът се провежда във Велико Търново, посветен е на усвояването на европейските структурни фондове и ще бъде открит от министър-председателя на Република България Сергей Станишев.

В рамките на семинара ще бъдат обсъдени оперативните програми за периода 2007-2013 г. В срещата ще участват и министрите, управляващи 7-те оперативни програми. Информационната кампания е насочена към бизнеса, местните власти, неправителствените организации и медиите за разясняване на целия механизъм за кандидатстване с проекти по оперативните програми.

Целта на семинара е да даде по-детайлна информация за всички необходими стъпки и процедури при усвояването на средства от Структурните и Кохезионния фондове на ЕС. Ще бъде разяснен процесът на кандидатстване, ще бъдат представени критериите за избор на проекти и оценяване на предложенията, както и условията по сключване на договори с бенефициентите.

Участниците ще се запознаят и с успешни практики в другите страни-членки на ЕС. Това е втората от поредицата срещи, които правителството организира в шестте региона за планиране.