/ obshtina teteven
Ловешкият театър подреди кукли в изложба. "Изложба на куклите на театъра" може да бъде видяна във фоайето на Драматичен театър - Ловеч, през ноември. Инициативата е първа по рода си в града, съобщи зам.-директорът Елица Андреева.

Детската музикална школа в Ловеч навършва 65 години

Това е авторски проект на Надя Василева-Ковачовска (сценограф) и Дарко Ковачовски (режисьор). Куклите са от постановките "Боризмейко" и "Котаракът в чизми". От "Боризмейко" са показани естрадни кукли, които са по-творчески и се управляват с цялото тяло, а от "Котаракът в чизми" - три марионетки от чешката куклена школа.

Първите посетители на куклената експозиция бяха зрителите на най-новата детска пиеса на Драматичния театър "Игра на приказки" - първокласници и второкласници от ОУ "Васил Левски". Премиерата на постановката беше в сряда.

Община Ловеч ще участва в два туристически форума

Това е авторски спектакъл на Кристиана Бояджиева и съчетава мотиви от популярни приказки като "Пепеляшка", "Спящата красавица", "Цар Дроздобрад", но и по-неизвестни като за принцеса Турандот, има и много индиански игри.

Благодарение на вдъхновеното изпълнение на младите актьори Богомила Николова, Явор Костов и Гьорги Трайков децата поне за 45 минути забравят за телефоните си и компютърните игри, за да потънат в приказния свят на принцеси, царе и магьосници.

Музиката е на Мартин Костакиев, а сценографията и костюмите - на Надя Василева-Ковачовска.