Ловешка красавица превзема Лас Вегас
Ловешка красавица превзема Лас Вегас / netinfo

Деветгодишната Александра Найденова замина за американския град Лас Вегас, където от 12 до 22 юли ще се проведе финала на международния конкурс - „Пепеляшка”. Той е част от програма за младежко развитие. В него ще вземат участие красавици от 100 държави, спечелили конкурси в своите страни.

Александра има зад себе си вече участия през 2005 г. в конкурса „Мис Обединени нации” в град Куритиба – Бразилия, печелила е купата и лентата „Първа принцеса на Вселената”за 2005/6г. в Сингапур.

Тази година Александра завърши втори клас в училище ”Христо Никифоров”, спечели за втора година конкурса „Мини Мис България” до 9 години в „София Ленд” и заслужи правото да представи България в престижния конкурс в Лас Вегас. В него ще участват момичета в 6 възрастови групи до 21 години.

Едно от впечатляващите събития в конкурса е провежданият в деня на откриването „вълшебен банкет” на свещи, в който облеклото на децата и родителите ще е официално. Следва “парти на сувенирите”, на което всяка участничка ще подари на останалите 100 момичета избран от нея подарък.

На „партито на принц Жилберт”- „жабата”, всички трябва да бъдат облечени в зелено като жаби. Интересно ще бъде „партито на 50-те години”, на което децата и родителите ще бъдат в костюми и тоалети на Елвис Пресли и Мерлин Монро. Но най-важна ще бъде „вечерта на таланта”, в която Александра се надява достойно да представи България.