Lovech Party Fest 2009 е пред старта
Lovech Party Fest 2009 е пред старта / netinfo

Тазгодишното издание на Lovech Party Fest 2009, което започва на 6 май, ще зарадва рокаджиите с три рок вечери. На Гергьовден ще се чуят първите акорди на музикалния фестивал в Ловеч и тъй като стартът съвпада с един от най-българските празници - Гергьовден, организаторите са поканили за първата вечер две от най-българските групи на рока - Б.Т.Р. и Соларис. И двете бaнди участват за втори път на сцената на Ловеч феста. През 2006 г. Б.Т.Р. се качват на една сцена със  SLADE, а миналата година Соларис си дели стейджа с W.A.S.P.

DOKKEN, BONFIRE и KINGDOM COME готвят за почитателите си „Best of ..." микс. И трите банди-титани идват за първи път в България. От години феновете искат да ги слушат на живо и сега това се случва. На 9 май, хард & хеви рокаджиите KINGDOM COME, възприемани още като наследници на музиката на LED ZEPPELIN, ще взривят града на люляците. Освен хитовете, ще звучат и парчета от последния им албум „Magnified" (2009). В момента групата организира турне за представяне на новата си тава и България ще бъде една от спирките им. Същата вечер на сцената ще се качат и хард рокаджиите BONFIRE, популярните с величествените си и нежни рок-балади, заради които наричани още германските BON JOVI.

10 май обещава да бъде също толкова екстремна нощ. Ще се появят DOKKEN, легендарните американски рок класици, които свирят глем/хеър метъл. Те ще са подкрепени от Светльо&Тhe Legends, чийто Ска&Пънк ритъм стана емблематичен.
Lovech Party Fest 2009 ще докара за първи път рапарът XZIBIT на Балканите. На 27 април стартира неговото европейско турне, като веднага след концерта си в Барселона той пристига в България за шоуто в Ловеч на 11 май. България е една от шестнадесетте страни, която звездата избра за своята обиколка.

Alvin Nathaniel Joiner - XZIBIT, e не само хип-хоп изпълнител, но и актьор и телевизионна звезда. Музикалната кариера на Xzibit стартира като член на Likwid Crew - рап банда от западния бряг, чиито членове са Tha Alkaholiks, Defari и King T. Големият скок в кариерата си рапърът прави, когато заедно със Snoop Dogg изпяват продуцирания от Dr. Dre хит "Bitch Please". Следват участия в някои от големите проекти на Dr. Dre - песните "Whats the Difference?" и "Some L.A. Niggaz".
Сега звездата има нов фокус в кариерата си - водещ е на предаването Pimp My Ride по МТV. Със сигурност, заедно с екипа си, е тунинговал доста автомобили, но в България го очаква истинска изненада. Освен това, ще я „тества" на отсечката София - Ловеч.

Организаторите гарантират, че няма да има негативни последствия, както през 2007 г., когато XZIBIT участва в международното рали Gumball 3000. Холандската полиция го спира за превишена скорост и му отнема шофьорската книжка.
На 11 май, на една сцена с XZIBIT ще се качат българските рапъри Knas, DVD, Bobo и Red One.

Knas ще подгрее сцената с DVD (Давид Парлакчиев), който миналата година беше support act за ONYX, Funkdoobiest и Ice Cube и BOBO (автор и продуцент на песни на Сантра и Кристо, Лора Караджова и Криста), а свой бийтбокс сет ще изнесе и ловешкия бийтбоксър Red One.