Ловеч изпрати благодарствено писмо до Ерфурт за дългогодишните дарения
Ловеч изпрати благодарствено писмо до Ерфурт за дългогодишните дарения / netinfo

Благодарствено писмо до главния кмет на Ерфурт Андреас Баузевайн изпратиха кметът на Ловеч Минчо Казанджиев и председателят на Общинския съвет Милко Недялков. В него се благодари от името на ловешките училища и социални заведения за помощите от побратимения Ерфурт.

И тази година немската делегация, която бе гост на Ловеч за празника 11 май, пристигна с дарения от един бус «Мерцедес» за Община Ловеч, компютри, фризери, играчки за децата от домовете. Във връзка с 10 годишната дейност на Норберт Бусе като ръководител на транспортите с помощи от град Ерфурт кметът Минчо Казанджиев му връчи почетен медал на град Ловеч.

Той е за приноса му в развитието на партньорските отношения с немския град. Статистиката сочи, че за изминалите години наред с финансовата помощ за около 20 000 евро са предоставени още обзавеждане за спалните помещения, кухнята, столовата и газово отопление в Дома за девойки; 3 пожарни коли, лични защитни средства, техническо оборудване за Пожарната в Ловеч; 2 оборудвани линейки.

Доставени са около 10 МПС, от които 2 коли за инвалиди. В помощите влизат още и медикаменти, превързочни материали, инструменти, болнични легла и хирургическо оборудване.

От Ерфурт са дарили и оборудване за около 20 компютърни кабинета с РС, принтери и медийна техника; технически средства в помощ на учебния процес; перални машини, сушилни, хладилници, конвектомати, кухненско оборудване, телевизори за социални и детски заведения; спално бельо и др.