Логопеди консултират безплатно деца с говорни нарушения
Логопеди консултират безплатно деца с говорни нарушения / archiv.DarikNews

Седмица на отворените врати за консултация на деца и ученици с езиково-говорни нарушения организира Ресурсен център - Ловеч, с подкрепата на просветния инспекторат от 4 до 8 март в пет от осемте общини в Ловешка област - Ловеч, Троян, Тетевен, Ябланица, Луковит. По график в логопедичните кабинети в детски градини и училища ще бъдат провеждани безплатни консултации с логопед, психолог и специален педагог за проблеми в детското развитие и изоставане в говорното и езиково функциониране. Инициативата е във връзка с 6 март - Европейски ден на логопедията.

В сряда за логопедите и специалните педагози е предвидено обучение на тема „Невербални обучителни трудности" с лектор д-р Росица Йосифова от логопедичен център „Ромел" - София. Целта на курса е да предложи идеи за изготвяне на диференцирана оценка на нарушенията на писмената реч, за да се мобилизират адекватни за тях терапевтични подходи и техники.

По-рано ресурсните учители, психолози и логопеди от Ресурсния център в Ловеч преминаха и тренинг на тема „Терапевтични техники и последователности при работа с деца с нарушен слух и кохлеарни импланти" с обучител Меглена Богданова от терапевтичен център „Пумпелина" - София.