Лидерите на демократичните партии в България бяха в Плевен, за да подкрепят Зеленогорски и екипа му

Лидерите на демократичните партии в България бяха в Плевен, за да подкрепят Зеленогорски и екипа му
Лидерите на демократичните партии в България бяха в Плевен, за да подкрепят Зеленогорски и екипа му

Със сини балони, бурни аплодисменти и възгласи „Победа!" стотици демократи посрещнаха в препълнения салон на Драматичния театър кандидата за кмет на Плевен Найден Зеленогорски и кандидатите за общински съветници и за кметове на населени места от партия „Българска нова демокрация".

Специално да подкрепят най-успешния син кмет в страната тук бяха лидерите на СДС Мартин Димитров и на ДСБ Иван Костов. Химните на България и Европейския съюз прозвучаха в началото на предизборната среща. Почетният гражданин на Плевен Любомир Дяковски призова: „Нека на 23-и октомври всички да отидем да гласуваме със сърцата си, но там да изберем бюлетината със своя разум - и от третия кметски мандат да отидем към четвърти!" Оперният певец Дяковски отправи и поздрав-послание към Найден Зеленогорски с популярната песен „You'll never walk alone" - „Ти никога няма да бъдеш сам". Певецът Валди Тотев изправи залата на крака с емблематичната за демократите в България песен „Вдигни очи".  

Лидерите на демократичните партии в България бяха в Плевен, за да подкрепят Зеленогорски и екипа му

„Тези избори са от особена важност. Те ще бъдат и своеобразен тест за устойчивостта на българската демокрация. Защото Централната избирателна комисия, с гласовете на ГЕРБ и БСП, взе политическо решение, без никакви юридически аргументи, да не допусне до изборите СДС, ДСБ и други десноцентристки партии, подкрепящи мен и моя колега в Монтана Златко Живков. ГЕРБ и БСП преминаха всички граници и действаха като Сталин: „Има човек - има проблем, няма човек - няма проблем.".

И това не е всичко: в Плевен ЦИК регистрира коалицията „За Зеленогорски", който всъщност е против Зеленогорски. Учредиха тази коалиция без моето съгласие, прегазвайки конституционните ми права и законите на страната. Затова ви призовавам -  подкрепете ни с номер 34 в интегралните бюлетини за кмет на общината, за общински съветници и за кметове на населени места.

Подкрепете с номер 4 в бюлетините нашите кандидати за президент и вицепрезидент Румен Христов и Емануил Йорданов - двама честни и достойни мъже", призова Найден Зеленогорски. Той благодари специално на партия „Българска нова демокрация", която след отказаната регистрация подаде ръка на СДС, ДСБ и партиите от демократичната общност в Плевен. Кандидатът за четвърти мандат отчете пред хората, препълнили Драматичния театър, най-важното, направено от Общината през последните четири години и представи своята визия за развитието на Плевен пред следващите четири.  

Подкрепата си за Найден Зеленогорски и общинските съветници от „Българска нова демокрация" изрази лидерът на Демократи за силна България Иван Костов: „Сред вас съм, за да покажа категоричната подкрепа за Найден Зеленогорски на Демократи за силна България. Винаги съм го подкрепял, защото е човек, който персонално олицетворява дясното мислене, десните ценности, дясната политика.

Тук съм защото този човек и неговият екип не бяха допуснати за регистрация на тези избори. Вижте парадокса: Найден Зеленогорски е три пъти кмет, един от най-успешните в страната, и  Централната избирателна комисия не му позволява да се регистрира за участие, но позволява да се регистрира два пъти осъдения Йордан Лечков. Това е абсурдно и показва, че в България се надига една реакционна вълна. Кой стои начело на тази вълна? Познати герои: един човек, който хулиганстваше в Плевен и Найден го победи на изборите - това е Румен Петков, и Цветан Цветанов. Двама обединиха усилията си и решиха с непозволени средства „да спънат" Найден Зеленогорски и неговия екип. Призовавам всички плевенчани да покажат, че това не може да мине в демократична България, да излязат и да гласуват срещу тези реакционни сили с номер 34 в бюлетините за Зеленогорски и неговия екип! Това, което е постигнал тук, в Плевен, Найден Зеленогорски, е постигнато в обкръжението на правителства, които не са били приятелски настроени към него. Още от 2001 година той управлява въпреки централната власт в страната, опирайки се само на екипа си и на своята собствена сила и компетентност - и това трябва да се оцени от хората." 

Лидерите на демократичните партии в България бяха в Плевен, за да подкрепят Зеленогорски и екипа му

Председателят на Съюза на демократичните сили Мартин Димитров се обърна към демократичната общност: „Обикалях тези дни Северозападна България, където бедността е взела страшни размери, и ви казвам откровено: Плевен и Монтана са като оазиси - те изглеждат най-добре, имат най-добра инфраструктура и най-ниска безработица.

Защото двамата кметове са изключително успешни. Затова на ГЕРБ и на БСП им е ясно, че Найден Зеленогорски не може да бъде победен в честно състезание и затова решиха да го извадят от състезанието, както правеха БКП и Тодор Живков. В повечето градове в България ГЕРБ и БСП работят заедно - това е истината и никой не трябва да си затваря очите за нея. Битката за Найден Зеленогорски и за Плевен трябва да бъде спечелена на всяка цена! Защото ако по този нечестен начин изгубим един успешен кмет, това значи, че демокрацията си отива в България, че със сталинистки методи някой иска да печели избори. Сега е моментът да бъдем заедно повече от всякога, защото хората искат сериозна алтернатива на управлението на ГЕРБ.

Колкото по-дълго управлява ГЕРБ, толкова по-зле ще живеем всички ние - това е истината и не искам да ви я спестя. Сега е критичен момент за България, в който трябва да си подадем ръка и категорично да спечелим тези избори. Познавам много добре Найден Зеленогорски, ние сме приятели и работим заедно. Той е наистина изключително успешен кмет, но не само това, той е честен, благороден и добър човек, който съм убеден, че ще води Плевен само напред. Да си пожелаем в Плевен най-високия процент за България, защото Найден го заслужава, и нашите кандидати го заслужават!" 

Своята подкрепа за Найден Зеленогорски и неговия екип заявиха кандидатите за президент и вицепрезидент на обединените десни сили Румен Христов и Емануил Йорданов, председателят на партия „Българска нова демокрация" Васимир Радулов и заместникът му Борислав Великов, представляващият коалицията Обединени демократични сили Иво Цанев, председателят на партия „Вяра Морал Родолюбие Отговорност - Национален идеал за единство" Борис Ячев.

Д-р Маргарита Цонкова дари на Найден Зеленогорски скулптурен портрет на Васил Левски, сътворен от нейния съпруг, покойният вече Димитър Цонков. Трогателният жест - творбата да бъде дарена на Найден Зеленогорски - е по волята на големия наш склуптор и почетен гражданин на Плевен Димитър Цонков.

4 часа

Плевен отбелязва 24-ти май

На 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, в 10:00 ...
5 часа

24 май - ден на българската просвета и култура

24 май е Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Денят се ...
5 часа

10  обекта запечата за данъчни нарушения за месец офисът на НАП-Плевен  

През последния месец на територията на Плевен са запечатани 10 обекта от инспектори ...
8 часа

Георг Спартански: Хубаво е, че Плевен започва да получава номинации и отличия

„Няма повод за фанфари, но е хубаво, че Плевен започва да получава такива номинации ...
15 часа

Плевенчанка умишлено запали апартамента си

На 22 май 2017 година в 6:56 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар ...
15 часа

Пешеходец загина заради неправилно пресичане и несъобразена скорост

На 22 май 2017 година около 8.45 часа на път Плевен - Ловеч лек автомобил "Ситроен", управляван ...
16 часа

Георг Спартански: Не е важен само размерът на европарите, а как ще бъдат усвоени/видео/

„Не е важен само размерът на парите, а как ще бъдат усвоени. Огромна част от тези пари ...
17 часа

Предлагат промени в Наредбата за символите, празниците, почетните знаци и награди на Плевен

Предложение за промяна на Наредба №11 за символите, празниците, почетните знаци и награди ...
18 часа

Мониторингов доклад за 2017 г. ще проследи развитието на социалните услуги в Област Плевен

Годишен мониторингов доклад за 2017 година ще проследи развитието на социалните услуги ...
19 часа

Дариха детско съоръжение на ДГ „Първи юни”

Комбинирано детско съоръжение дари  Vivacom на ДГ „Първи юни” в жк „Сторгозия”. Името ...
20 часа

Кметът на Плевен връчи годишните награди за образование и култура

На традиционна церемония, по повод Деня на българската просвета и култура и славянската ...
21 часа

Две първи награди от конкурса за рисунка към  Националната  награда  „Захарий Зограф” в Самоков

 Две деца от арт школа „Колорит” – Плевен с ръководител Майя Ананиева станаха носители ...
1 ден

23 май - Световен ден на кръводарителя

На 23 май отбелязваме Световния ден на кръводарителя. Кръводаряването е доброволно ...
1 ден

Нов общински съветник полага клетва в местния парламент

Тридесет и четири точки включва дневният ред на редовната сесия на Общинския съвет, ...
1 ден

„БСП за България” иска екшън план за оздравяването на ловешката болница

„От министрите на финансите и здравеопазването ще поискаме екшън план за оздравяването ...
1 ден

Конски впряг без водач блъсна и уби възрастен мъж

На 19 май 2017 година около 08,40 часа чрез тел. 112 в РУ – Долна Митрополия е получен сигнал,  ...