ЛИДЕР Плевен подкрепи протеста на джипитата
ЛИДЕР Плевен подкрепи протеста на джипитата / netinfo

Общинското ръководство на партия ЛИДЕР се обяви в подкрепа на общопрактикуващите лекари от Плевен, които за пореден път протестират срещу лошите правила и условия за работа, недостатъчното финансиране, което ги лишава, въпреки желанието им, от възможността да осигурят качествена здравна грижа за пациентите. Това съобщават от пресцентъра на плевенската организация на партията.

„Ние, от общинската структура на партия ЛИДЕР, подкрепяме искането на общопрактикуващите лекари от Плевен за увеличаване на средствата за здравеопазване”, заяви общинският координатор Мирослав Томов по повод подписката сред пациентите, организирана от плевенските джипита. Според него това означава не само достойни доходи за лекарите и медицинските сестри, а гарантира и нещо изключително важно – медицински грижи, отговарящи на европейските и световни стандарти, каквито всеки български гражданин заслужава.

Мирослав Томов подчерта, че промяна в политиката на здравеопазването е необходима и заради констатациите в доклада на Световната банка за реформата в здравната система на България, от които става ясно, че нещо не е наред в системата на българското здравеопазване.