Лекарите в Плевенско стачкуват от днес
Лекарите в Плевенско стачкуват от днес / netinfo
Лекарите в Плевенско стачкуват от днес
26818
Лекарите в Плевенско стачкуват от днес
  • Лекарите в Плевенско стачкуват от днес

Общопрактикуващите лекари от Плевен и региона излизат от днес в стачка, съобщи за Дарик председателят на сдружението д-р Петя Дакова. Протестните действия ще продължат до края на седмицата като има готовност формата им да се променя в зависимост от ситуацията, уточни тя. В трите диагностично-консултативни центрове в Плевен град ще работят дежурни кабинети, които ще поемат неотложните пациенти, но няма да работят с документи на НЗОК. Лекарите всъщност ще са в лечебното заведение, но няма да са в кабинетите си, уточни д-р Дакова.

Лекарите от Червен бряг и Левски са потвърдили участието си в протеста и също са организирали дежурни кабинети. В Пордим и в селските участъци работата ще се прекъсва почасово, тъй като няма възможност да напуснат кабинетите си.

"В никакъв случай не желаем протестът да бъде в ущърб на нашите пациенти, но тъй като проблемите се задълбочават, ние няма по какъв друг начин да покажем, че има проблеми в работата на общопрактикуващите лекари, в системата на здравеопазването и че нямаме възможност да доставим качествената медицинска услуга на нашите пациенти", каза още д-р Дакова.

По думите й, лекарите все още нямат парични преводи по сметките си за извършената за предните месеци дейност.

Чуйте подробностите от д-р Дакова в звуковия файл.