Лекар ловджия уби неволно братовчед си
Лекар ловджия уби неволно братовчед си / dariknews.bg

Лекар уби с неволен изстрел свой първи братовчед на връщане от ловен излет в тетевенско село, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Ловеч. Инцидентът станал два дни преди Нова година. Ловджиите се прибирали към ловната хижа на дружинката в селото, когато лекарят прострелял без да иска със законно притежаваната си ловна карабина своя братовчед от Тетевен.

Куршумът попаднал в лявото рамо на простреляния, на когото веднага била оказана първа помощ, след което бил транспортиран до Института за спешна помощ „Пирогов" в столицата. Опериран е по спешност, но по-късно починал.

По думите на шефа на ловната дружинка, карабината на доктора, който е от Плевен била нова и той не бил свикнал още с нея. След края на лова оръжието започнало да се изхлузва от рамото му и го прихванал с ръка, но тогава пръстът му неволно натиснал спусъка, а в цевта имало патрон. Куршумът пронизал вървящия отпред роднина.

Полицаи са извършили оглед и са тествали за алкохол всички ловджии, участвали в ловния излет, пробите са отрицателни.

Злощастно намерилият смъртта си Драгомир Димитров е местен бизнесмен, бивш шеф на офиса на отдавна фалиралата Първа частна банка в планинския град, а братовчед му - автор на злополучния изстрел е плевенският ортопед д-р Венци Росманов.