/ Община Ловеч
Легендарният български актьор Ицхак Финци ще е гост на провеждащия се в Ловеч кинофестивал „Филмирай 2“ (9-11 юли), съобщават от пресцентъра на общината. Във вторник от 17.30 часа в Регионалната библиотека „Проф. Беньо Цонев“ 86-годишният артист ще чете откъси от книгата Budapest Noir на Вилмош Кондор.

Определиха средищното и защитените училища в община Ловеч

Екранизация по същата книга пък ще може да се гледа същата вечер от 21:00 часа на площада пред Ловчанското читалище „Наука - 1870 г.”, където ще бъде монтиран голям киноекран и ще бъдат поставени столове.

Община Ловеч отпуска стипендии на деца с изявени дарби

Филмът Budapest Noir (2017)
разказва за мистериозно убийството в Будапеща през 1936 г., точно когато Унгария се готви да се примири с Хитлер. Младо красиво момиче е намерено мъртво и никой не иска да разследва - с изключение на Гордън, който е репортер и има чувството, че нещата не са такива, каквито изглеждат.

Ловеч e домакин на 14-ите национални педагогически четения

Другите филми в тридневния фестивал в Ловеч са „Бекасин“ (Франция, комедия), „Да обичаш Винсент“ (Великобритания, Полша, анимация за възрастни), „Решение на ликвидиране“ (Русия, военен екшън). Фестивалът предлага още и филмово ателие за деца.