Кризата в Плевен не е от месец и не е свързана със световната, според БСП
Кризата в Плевен не е от месец и не е свързана със световната, според БСП / Люба Нинова

Община Плевен е на практика в ситуация на стагнация по отношение на бюджета не от една седмица или от един месец, ние вече работим с рестриктивен бюджет. Това коментира днес председателят на общинската организация на БСП Плевен и общински съветник Любомир Петков по повод изказването на кмета на Плевен Найден Зеленогорски, че общината е в състояние на финансова криза.

При формирането на бюджета опозицията беше изолирана, приватизационната и инвестиционна програма на общината също не се изпълнява вече втора година, допълни Любомир Петков. Според него да се търсят причините за положението в Община Плевен в световната криза и в държавата е “меко казано несериозно”.

По повод на гласуваното предложение да бъде отпуснат банков кредит от 1 милион лева на общинска фирма “Инжстрой”, Любомир Петков коментира – “С гласовете на мнозинството беше прието едно решение, което надявам се, ще реши временно един проблем, но не съм убеден, че следващите пробойни, които се появят, ще могат да бъдат решени по същия начин”.