Красотата, която залага на чара, е вечна
Красотата, която залага на чара, е вечна / netinfo

Конкурс за есе на тема “Красотата, която залага на чара, е вечна” се организира от Младежкото бюро за социални услуги и граждански инициативи съвместно с Плевенски обществен фонд “Читалища”, фондация “Артист” и сдружение на селската младеж “Заедно”.

Желанието на организаторите е чрез този конкурс да постигнат реална промяна в разбирането на младите за понятието “красота”, да бъде осъществена социална промяна, както и промяна в поведението и възприемането на красотата и връзката й със здравето. Темата на конкурса отразява значимостта на един от съвременните проблеми, а именно засилващия се феномен на вкореняване в представите на децата на стереотипи за женска красота, които в основата си са реално нездравословни и неестетически.

Участниците в конкурса трябва да са над 16 години, а сетата да не са по-дълги от две стандартни печатни страници. Задължително е да бъдат посочени имената на авторите и техните адреси. Творбите трябва да бъдат изпратени не по-късно от 25 ноември на адрес Плевен 5800, пл. “Възраждане” №1, офис 311.